Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/het lesgeld voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles, dans, judo, theater, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les.

Ouders kunnen zelf geen aanvraag doen. Aanvragen voor een bijdrage worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of schuldhulpverlener.

Te weinig geld voor sportclub of creatieve les?

Wil je kind graag voetballen, muziekles, turnen, streetdance, judo of aan theater doen maar is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We betalen voor kinderen en jongeren de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

Stap 1: Je kunt zelf geen aanvraag doen. Vraag aan de juf, meester, buurtsportcoach, schuldhulpverlener, medewerker sociaal wijkteam of hij/zij een aanvraag voor je kan doen. Degene die de aanvraag doet, noemen we ‘de intermediair’;

Stap 2: De intermediair doet, in overleg met jou, een aanvraag;

Stap 3: De intermediair hoort meestal binnen drie weken of de aanvraag goedgekeurd is en laat je dat weten;

Stap 4: Je kunt je kind nu aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil;

Stap 5: Wij betalen de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Afspraak voor een aanvraag

Maak een afspraak met de intermediair die de aanvraag voor je kan doen. Download de ouderkaart hieronder, vul die in en neem de kaart mee naar de intermediair. Zo kan er gemakkelijk een aanvraag gedaan worden en kan je kind snel naar de club of op les! Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met het fonds bij jou in de buurt.

Vragen?

Als er een Jeugdfonds Sport & Cultuur in je gemeente is, kan de coördinator je verder helpen. Je vindt de contactgegevens op de websitepagina van het fonds in je gemeente. Druk op de knop “zoek een fonds bij jou in de buurt” en vul je postcode en huisnummer in.

“Zelf sport ik ook via dit fonds omdat mijn moeder de financiële middelen niet meer heeft sinds zij een ongeluk heeft gehad en niet meer kan werken. Dus schaam je er niet voor, en denk niet dat je niet serieus genomen wordt omdat je via dit fonds sport, want kijk maar naar mij; JUST DO IT!

Liefs, Beau-ann.”

 

Deel mijn site met je vrienden:
RSS
Email me
GO to my YouTube
GO to my Instagram