Beau-Ann is geboren op 30 mei 2009 in Almere. Het was al snel duidelijk dat zij haar weg zou vinden in de sport. Op zwemles ging ze als een speer en met haar jonge leeftijd van pas net 6 jaar had zij al ABC op zak. Daarna besloot ze door te gaan voor haar zwemvaardigheid 1, 2 en 3. Op 8 jarige leeftijd heeft zij ook haar zwemvaardigheid 1, 2 en 3 behaald. Een echte doorzetter..

Naast kickboksen zat ze ook op pianoles (één jaar in 2018) en zit ze nog steeds op Beeldende Kunst (in 2020 zit ze dit al 3 jaar) en zangles (één jaar in 2019/2020) waar ze erg veel plezier in heeft (gehad). Al geeft Beau-ann het zelf niet graag toe, ze heeft een enorm tekentalent naast het feit dat ze K1 en Taekwondo supersnél oppikte.

Op school presteert Beau boven niveau. Vooral op het gebied van rekenen scoort zij erg hoog. In plaats van verhaaltjes voor het slapen gaan, vindt Beau het doen van sommetjes erg leuk, of doet ze een aantal setjes sit-ups. Een aparte manier om in slaap te vallen, maar ach.. Ze volgt het Dalton onderwijs omdat deze het best aansluit bij haar opvoeding, maar zeer zeker ook bij haar karakter; sterk, leergierig, adrem, nieuwsgierig, sociaal én verantwoordelijk.

Beau was altijd een meisje die graag meeliep met anderen in de zin van “ik wil niet beter zijn, of slimmer overkomen”, ze heeft een hekel aan opscheppen. Toch merkte ik als moeder op dat Beau-ann bovengemiddeld intelligent is, en zodoende heb ik haar via de HA laten testen. Beau-ann blijkt hoogbegaafd met een TIQ van 131. Sinds ze dit weet is ze minder faalangstig en beseft ze zich dat je trots mag zijn op wie je bent, of je nu ergens niet goed in bent, minder goed in bent, goed in bent of in uitblinkt. Mocht je merken dat je kind ‘anders’ is, schroom dan niet om een test te laten uitvoeren. Voor zowel Beau-ann als haar zusje Fae’lilly heeft dit tot gepast hoger niveau onderwijs geleid, waardoor beide meiden nu meer op hun ‘plek’ zitten, dan daarvoor, minder faalangstig zijn (Beau-ann) en juist váker fouten maakt, waardoor ze eindelijk dingen leert (Fae’lilly).

“Haal alles uit het leven”, is haar motto, en dat doel heeft ze zichzelf dan ook gesteld. Van een meisje dat niet wilde opvallen, is haar doel nu naar het Gymnasium gaan om uiteindelijk Strafrechter te worden. En waar eind groep zes (2019) nog HAVO advies gegeven werd, is het hoogstwaarschijnlijk dat zij in 2020 (eind groep zeven) het VWO advies op zak heeft. Je kunt álles, als je er maar voor vecht.

Omdat Beau-ann veel doelen heeft (gehad), heeft ze soms keuzes moeten maken. Zo is de K1 op een laag pitje gezet om van HAVO naar VWO advies te kunnen. Keuzes keuzes, niet makkelijk vindt ze, maar ze kán ze zeker maken.

Beau begon op 6-jarige leeftijd met kickboksen. Helaas beviel de eerste kickboksschool haar niet en bij de tweede kickboksschool verloor ze haar enthousiasme omdat van wedstrijden vechten nog geen sprake was (ondanks de belofte waardoor ze ook overstapte van de eerste naar de tweede school) i.v.m haar ‘jonge’ leeftijd.

Ze was in totaal nog geen drie maanden bezig, dus dan denk je; missie mislukt, op naar een andere sport.


Beau-Ann July Mae Roelvink
Goldenchild Beau

Ranked #3 Nederland K1 (7/8/9 jarigen <25kg)
Ranked #3 Duitsland K1 (7/8/9 jarigen <25kg)
Ranked #3 Europa K1 (7/8/9  jarigen <25kg)
Ranked #3 Wereld K1 (7/8/9 jarigen <25kg)

Leeftijd: op dit moment 11 jaar
Gewicht: +/- 34kg
Lengte: 141cm

2 tegenstanders hebben afgezegd (3e partij Selina Mulder en 5e partij …)

Vecht sinds: medio maart 2017
Vecht nu (2020) bij: Ropie’s Gym Almere
Start per juni 2020 bij: Team Kaishin (BJJ)
Droom: MMA vechtster worden (als dit haalbaar is met school)


 

Tot Beau op haar 7e  (na 1 jaar rust) plots weer wilde beginnen, en zo terecht kwam bij Fightmasters.  Onder leiding van Harold Deekman ging Beau binnen 2 weken trainen van 1, naar 2x per week en vrijwel direct al naar 3x per week. Omdat ze graag 4x p.w. wilde trainen, is ze thuis zelfstandig het e.e.a gaan oppakken.

Na 1,5 maand trainen bij Fightmasters had zij al haar 1e gevecht! Geen demo, nee, een echte partij. Zo trots als een pauw, heeft ze keihard getraind, ondanks de koorts.. Huilend drukte ze verder op in de les, en met een TKO in de 2e ronde heeft zij deze partij dan ook gewonnen!

Hiermee is zij de jongste pupil ooit bij Fightmasters die een échte partij (geen DEMO) gevochten heeft.

Vrijwel direct na start van de 2e ronde staakte de scheidsrechter het gevecht en had Beau de beker die ze zo graag wilde.

De video’s kun je vinden in haar media-galerij, op Youtube of Instagram onder de naam GoldenchildBeauⒸ.

Beau-Ann let goed op haar voeding, geheel uit eigen wil. Gezond leven doen wij sowieso, maar Beau weegt ook echt af of ze meer snoep neemt, of genoegen neemt met wat ze op heeft. Wij eten thuis flexitarisch, wat een bepaalde discipline vereist. Een discipline die haar prima afgaat. Om aan alle voedingswaarden te komen, gebruikten wij voorheen (2015/2016/2017)eiwitten. Iets wat bij kickboksen en andere sporten altijd een welkome en geheel veilige aanvulling is.
Tegenwoordig (vanaf 2018) eten wij gewoon vrij veel eieren thuis, alleen het wit, niet het gele. Gemiddeld per dag twee gekookte eieren. Beau-ann vond de eiwit-shakes niet langer lekker (hé, smaken veranderen naarmate je ouder wordt).

Thuis heeft Beau een bokszak, speedball, kettlebel, een springtouw, opdruk steunen, pads, een optrekstang & dumbel.
Spelen doet ze graag buiten (spelen, klimmen, BMXen, op de skatebaan skaten etc.), maar net zo snel zie je haar ineens met kettlebel oefeningen doen in de tuin. Ze is gek op parachutespringen en duiken in tropische zeeën. Ze gaat er echt voor, voor de volle 200%.

Het logo van Beau-Ann [GoldenchildBeau©] is een doodskop. Dit lijkt in eerste instantie een beetje heftig, maar wij vatten het leven graag luchtig op. Het logo staat symbool voor haar vechtersmentaliteit. Beau-Ann is er niet op uit om haar tegenstander in de ring buitensporig pijn te doen.

Door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen heeft Beau al diverse sponsoren/partners. Zij betuigen hun steun allen op hun eigen manier. Zo betaalt Laser&Zo de kosten van een wedstrijd, en helpt FreshyMedia ons m.b.t de technische kant van de website. Maar ook haar 1e internationale sponsor uit America heeft zich bij ons aangesloten: Quentin Jones (Texas). Sinds Feb. 2018 zijn daar SOXS.co en DLUX DESIGN Eindhoven bijgekomen. In April 2018 kwamen daar MijnBitje.nl en TOYZ HAIRSTYLIST bij. Mei 2018 meldde BIZARR en Strong Sports Nutrition zich als nieuwste sponsor, waar wij erg blij mee zijn! Juni 2018 is hier Freezlab Amsterdam bijgekomen. Een maand later, in juli, is DIYsign.nl bij ons aangesloten. Eind feb. 2019 voegden zowel DJ school Beatz als BULBBY zich bij ons, waar we ontzettend blij mee zijn. Meer info over hen, hun producten, diensten en aanbod, actie’s en andere leuke weetjes op mijn Instagram #GoldenchildBeau. In juli 2019 kwam hier Garden of Scents bij en in 2020 kwam hier tattooshop keisuke tattoo bij,.

Enkele sponsoren zijn al níet meer met ons samen, toch laten we ze staan omdat de samenwerking goed ging, alleen soms verschil je van zakelijke mening na verloop van tijd.

Op 22 okt. 2017 heeft ze deelgenomen aan het Wereld kampioenschap K1, is daarmee als 3e geëindigd. Een hele prestatie na pas 6 maanden les! Nog geen jaar bezig en ook al 3e van Nederland, Duitsland en Europa.


Schema Beau:

  • Maandag: School tot 15u, kickboksen van 19u – 20u
  • Dinsdag: School tot 15u en zangles van 16.20 – 16.50
  • Woensdag: School tot 12u
  • Donderdag: School tot 15u start ze rond juni 2020 met BJJ 3x per week (nadat ze afscheid van K1 genomen heeft)
  • Vrijdag: School tot 15u, Beeldende Kunst van 15.30 – 17u
  • Zaterdag: Vrij
  • Zondag: Vrij

Zoals je ziet is Beau niet meer zo fanatiek met K1 als voorheen. Dit heeft er alles mee te maken dat ze graag verder wilt in MMA, maar er is geen goede MMA gym voor kids in Almere. De Gym waar ze heel even bij zat, is gestopt, en er is geen goed alternatief in de buurt. Omdat ze nog niet op het Gymnasium is, en dit doel nu even belangrijker is dan welk doel dan ook, staat sporten even op een laag pitje, maar dit wordt eenmaal op het Gymnasium weer opgepakt in een goed schema.


“Ik ben gek op de kleur turquoise, pop muziek, op rapmuziek maar absoluut niet op meisjes muziek. Ik houd van rijst, pasta en vooral van fruit. Muziek, dansen zingen, parachute springen, duiken, gewoon lekker zwemmen en MMA vind ik geweldig om te doen.

Schilderen, tekenen en andere manieren van beeldende kunst zijn ook een passie van mij. Omdat mijn moeder muziek erg belangrijk vindt, zat ik een jaar op pianoles wat ik zelf overigens verrassend leuk vond, maar waar ik niet verder mee wilde omdat ik na een jaar helemaal klaar ermee was (sorry mam!).

Ik heb veel vrienden en vriendinnen, maar mijn beste vriendinnen zijn Elvira, Carmen & Esmee, Tom van Home Alone en Eline uit mijn klas.

Liefs, Beau-Ann.”

Deel mijn site met je vrienden:
RSS
Email me
GO to my YouTube
GO to my Instagram